Grön ärtsoppa med citron och räkor

Serverar: 4 portioner

En ljuvligt färgstark soppa som är så god!

Ingredienser

  • 500 g frysta oskalade räkor, tinade
  • 1 gul lök
  • 2 mjöliga potatisar
  • 1 palsternacka
  • 1 liten bit rotselleri, ca 100 g
  • ½ dl rapsolja
  • ½ msk fänkålsfrön
  • 1 liter vatten
  • 2½ msk grönsaksfond
  • 7 dl frysta gröna ärter
  • 250 g keso
  • Finrivet skal från 1 citron
  • 1 msk färskpressad citron
  • 2 dl finriven färsk parmesanost
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 8-10 myntablad till garnering
  • Servering
  • Färskt bröd
  • Instruktioner

    1. Skala lök, potatis, palsternacka och rotselleri. Skär löken och rotfrukterna i stora tärningar. Fräs löken mjuk i oljan i en stor kastrull. Låt sedan rotfrukter, potatis och fänkålsfrön fräsa med några minuter. Häll i vattnet och fond. Sjud ca 15 minuter tills allt blivit mjukt.
    2. Skala räkorna och ställ dem kallt tills det är dags att servera. Vänd ner gröna ärter i soppan. Låt sjuda några minuter tills ärterna blivit varma. Rör ner keso och värm soppan igen (den ska inte koka) Dra kastrullen från värmen och mixa slät med stavmixer.
    3. Rör ner citronskal och parmesan. Smaka av med citronjuice, salt och peppar. Späd med lite buljong eller vatten om den är för tjock till önskad konsistens. Servera med räkor, bröd och toppa med myntablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben