Vårgrön soppa med en pigg topping!
Värm på soppan snabbt- om den står för länge på varm spis förlorar den sin pigga gröna färg.
124 kalorier per portion
2 g fett
9 g protein
13 g kolhydrater
Ingredienser
2 msk hackad färsk ingefära
1 kruka koriander
600 g frysta gröna ärter
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl mild yoghurt
2 krm salt
1 krm malen svartpeppar
Instruktioner
Skala och skär ingefäran i mm-stora tärningar. Plocka och finhacka koriandern. Blanda ingefära och koriander till ett strössel.
Koka upp ärterna i hälften av grönsaksbuljongen, låt koka 3-4 minuter.
Mixa ärterna i en blender eller med en stavmixer till en slät soppa. Häll tillbaka i kastrullen och späd med resterande buljong. Salta och peppra.