Grön ärtsoppa med ingefära och koriander

Serverar: 4 portioner

Vårgrön soppa med en pigg topping! Värm på soppan snabbt- om den står för länge på varm spis förlorar den sin pigga gröna färg. 124 kalorier per portion 2 g fett 9 g protein 13 g kolhydrater

Ingredienser

  • 2 msk hackad färsk ingefära
  • 1 kruka koriander
  • 600 g frysta gröna ärter
  • 7 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl mild yoghurt
  • 2 krm salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skär ingefäran i mm-stora tärningar. Plocka och finhacka koriandern. Blanda ingefära och koriander till ett strössel. Koka upp ärterna i hälften av grönsaksbuljongen, låt koka 3-4 minuter.
    2. Mixa ärterna i en blender eller med en stavmixer till en slät soppa. Häll tillbaka i kastrullen och späd med resterande buljong. Salta och peppra.
    3. Toppa med strössel och yoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben