En knallig soppa som serveras med en grönsaksräkröra.
Ingredienser
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
600 g frysta gröna ärter
9 dl mjölk
1 hönsbuljongtärning eller 1½ msk fond
Salt
Peppar
1 burk räkor i lake, 360 g varav 170 g räkor
2 tomater
1 rödlök
1 msk hackad dill
Tillbehör
6 minibaguetter flerkorn
Matyoghurt
Instruktioner
- Grädda bröden enligt anvsining på förpackningen.
- Skala och hacka gullök och vitlök, fräs den i oljan i en kastrull.
- Tillsätt ärter, mjölk och buljongtärning eller fond.
Koka upp och koka i ca 2 minuter. Mixa soppan och smaksätt med salt och peppar.
- Låt räkorna rinna av. Dela och skär tomaterna i mindre bitar. Skala och hacka rödlöken, blanda den med räkor, tomater och dill.
- Servera soppan med räk- och grönsaksblandningen, bröd och en klick matyoghurt.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Tips för vegetarianer
När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...