Grön ärtsoppa med räkor

Serverar: 4 portioner

En knallig soppa som serveras med en grönsaksräkröra.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 600 g frysta gröna ärter
  • 9 dl mjölk
  • 1 hönsbuljongtärning eller 1½ msk fond
  • Salt
  • Peppar
  • 1 burk räkor i lake, 360 g varav 170 g räkor
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 msk hackad dill
  • Tillbehör
  • 6 minibaguetter flerkorn
  • Matyoghurt
  • Instruktioner

    1. Grädda bröden enligt anvsining på förpackningen.
    2. Skala och hacka gullök och vitlök, fräs den i oljan i en kastrull.
    3. Tillsätt ärter, mjölk och buljongtärning eller fond. Koka upp och koka i ca 2 minuter. Mixa soppan och smaksätt med salt och peppar.
    4. Låt räkorna rinna av. Dela och skär tomaterna i mindre bitar. Skala och hacka rödlöken, blanda den med räkor, tomater och dill.
    5. Servera soppan med räk- och grönsaksblandningen, bröd och en klick matyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben