Grön ärtsoppa med räkor och pepparrotscrème fraiche

Serverar: 4 portioner

Ärtsoppan går snabbt att laga. Supergott med pepparrotscrème fraiche till.

Ingredienser

  • 500 g frysta gröna ärtor
  • 7 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärning
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • Salt
  • Vitpeppar
  • ½ msk pressad citronsaft
  • l -2 dl grädde
  • 250 g räkor med skal
  • 2 dl lätt-créme fraice
  • 2 tsk nyriven pepparrot
  • Instruktioner

    1. Koka ärterna i buljongen under lock några minuter Blanda smör och mjöl till en pasta och vispa ner det i den heta soppan. Mixa soppan och sjud i 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
    2. Skala räkorna. Blanda crème fraiche med pepparrot och rör i räkorna .

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben