Grön currygryta med fisk

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Pröva också med röd currypasta! Mums

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 8 potatisar (ca 700 g)
  • 1 msk svarta senapsfrön
  • 1 1/2 msk grön currypasta
  • 1 msk matolja, t ex rapsolja
  • 400 g kokosmjölk (1 burk)
  • 1 dl vatten
  • 1 msk konc fiskfond
  • 400 g fiskfilé, t ex gös, torsk eller sej
  • 100 g sugarsnaps eller sockerärter
  • Salt
  • Peppar
  • Rivet skal av 1/2 lime
  • Ev kokosflingor
  • Limeklyftor
  • Instruktioner

    Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär potatisen i cirka 2 x 2 centimeter stora tärningar. Fräs lök, vitlök, potatis, senapsfrön och currypasta i olja i en vid panna tills det fått lite färg. Häll på kokosmjölk, vatten och fond. Låt puttra ihop på svag värme i 7–10 minuter tills potatisen känns nätt och jämnt mjuk. Rör om ett par gånger. Skär under tiden fisken i bitar. Tillsätt fisk och sugarsnaps, sjud i ett par minuter tills fisken är genomkokt. Salta och peppra.Strö över limeskal och kokos. Servera med limeklyftor

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben