Grön gratäng med fetaost

Serverar: 6 portioner

Blanda olika sorters grönsaker med kryddig fetaost - det ger en underbar ochlite annorlunda smakupplevelse.

Ingredienser

  • 3 små zucchini
  • 2 röda paprikor
  • 200 g färsk spenat
  • 3 - 4 tomater
  • 350 g gröna bönor
  • 1 gul lök
  • 3 - 4 vitlöksklyftor
  • 400 g fetaost
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 4 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk sesamfrön
  • Olivolja till formen
  • Instruktioner

    1. Skölj och skär zucchinin i fina bitar. Sköj, kärna ur och skär paprikan i tunna bitar. Skölj spenaten och låt den mjukna i sin egen fuktighet på hög värme. Låt den sedan rinna av ordentligt. Skölj och tärna tomaterna. Skölj, rensa och dela bönorna i tredjedelar. Lägg dem i kokande saltat vatten i ca 5 minuter. Sklj dem i kallt vatten och låt dem sedan rinna av.
    2. Skala och finhacka lök och vitlök. Mosa fetaosten med en gaffel. Blanda osten med grädden och äggen. Peppra och salta. Salta sparsamt eftersom osten är salt i sig. Värm ugnen till 200 grader. Smörj en ugnsfast form med olja.
    3. Blanda grönsakerna och krydda med salt och peppar. Lägg ner dem i formen och täck med ostmassan. Blanda ströbrödet med sesamfröna och strö över. Grädda i ugnen ca 45 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben