Grön kikärtssoppa med spenat och gräslök

Serverar: 4 portioner

Superboost soppa som smakar gudomligt! Laktosfri, glutenfri och äggfri.

Ingredienser

  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 stjälkar bladselleri eller en liten bit rotselleri, hackad
  • 1 burk kikärter, á 400 g, ca 3 dl kokta
  • 4 msk olivolja
  • 3 rejäla nävar färsk spenat, hackad
  • 1 dl vitt vin eller öl eller 3 msk ljus vinäger
  • 1/4 grönsaksbuljongtärning
  • Vatten
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk japansk soja
  • Topping, om du vill
  • Solrosfrön
  • Sesamfrön
  • Olivolja
  • Chiliflakes
  • Hackad gräslök
  • Tillbehör
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Skölj kikärterna. Sätt en kastrull på hög värme och tillsätt oljan. Stek löken, vitlöken och selleri mjuka i 2 minuter. Tillsätt kikärterna och vinet, låt puttra ordentligt i ytterligare 3 minuter.
    2. Smula i buljongtärningen och häll på vatten så att det täcker. Koka i 5-7 minuter. Tillsätt spenaten och koka i ytterligare 1 minut. Smaka av med salt, peppar och soja. Ta kastrullen från värmen och mixa med stavmixer tills soppan är slät.
    3. Toppa med valfri topping och ät gärna med en brödbit till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben