Grön kycklingcurry

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 40 minuter

Till den här rätten ska man använda grön currypasta som smaksättare. Grön currypasta kan antingen köpas i livsmedelsbutiker eller tillredas från grunden.

Ingredienser

  • 1 hel kyckling
  • 8 dl kokosmjölk
  • 2 kvistar färsk Legro citronmeliss
  • 1 tsk grovsalt
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk färsk chilipeppar
  • 4 msk färsk Legro basilika
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i mindre bitar. Värm upp den tjocka delen av kokosmjölken i en gryta, tills den börjar koka. Vrid ner värmen och låt det koka tills kokosmjölken har blivit tjockare och oljan flyter upp på ytan. Vätskan får gärna reduceras till 1/4 av den ursprungliga mängden.
    2. Tillsätt grön currypasta (ca. 3 msk för 6 personer). Låt den krämiga pastan steka i 5 min under konstant omrörning. Oljan ska återigen flyta upp till ytan.
    3. Tillsätt kycklingköttet och stek vidare på medelhög värme i 15 minuter. Rör om ofta och vänd köttet undertiden. Tillsätt resten av kokosmjölken, citronmeliss, salt och fisksås och rör om medan grytan kokar upp.
    4. Vrid ner värmen och låt rätten sjuda i 45 min eller tills kycklingbitarna är färdiga. Det är viktigt att vätskan inte kokar in helt, eftersom detta inte är tanken med thailändska curryrätter. Rör i hackad chili och basilika, låt det sjuda i 5 min och servera snart.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben