Grön lasagne

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Spiskummin ger den speciella smaken som gör att den påminner lite om tacos - vilket även barn brukar gilla. Såsen kan även användas som den är till kokt pasta.

Ingredienser

  • 4 dl rivna morötter
  • 2 dl hackade champinjoner
  • 1 paket bladspenat, 250 g
  • 1-2 msk spiskummin
  • 1-2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk salt
  • 2 dl crème fraiche (valfri fetthalt)
  • Lasagneplattor
  • 2,5 dl pastagrädde eller créme fraiche
  • Instruktioner

    1. Tina spenaten, krama ur vattnet och hacka i mindre bitar. Bryn grönsakerna och svampen i lite fett. Krydda med salt, spiskummin och vitlök. Tillsätt creme fraiche. Låt allt bli varmt. Smaka av.
    2. Varva sås, lasagneplattor och hälften av pastagrädden. Häll den sista grädden överst. Grädda lasagnen i 200° ca 30min.
    3. Servera med färska tomater och morotsstavar.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (1)

    BagarenMartin 28 mars 2008

    usch!

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben