Grön Lasagne

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Underbar vegetarisk lasagne

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3½ dl mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • riven muskotnöt
  • 12 lasagneplattor
  • 225 g fryst, tinad spenat
  • 125 g keso
  • Riven ost (c:a 2 -2½ dl)
  • Instruktioner

    1. Ostsås Gör en bechamel grundsås, tillsätt c:a 1-2 dl riven ost (spara ½ dl till sist)
    2. Värm ugnen till 175°. Vispa samman ägg och mjölk. Krydda med salt, peppar och muskotnöt. Börja med lite ostsås, täck med fyra lasagneplattor. Bred över hälften av den urkramade spenaten, all keson, 1/3 av ostsåsen och ungefär hälften av äggstanningen. Täck med ytterligare fyra lasagneplattor. Klicka över 1/3 av ostsåsen och resten av spenaten. Täck med de sista lasagneplattorna. Bred över resten av ostsåsen och äggstanningen, strö över riven ost. Täck formen med aluminiumfolie. Grädda i c:a 40 min. Ta bort folien och grädda i ytterligare 20 min. Låt lasagnen stå och vila c:a 10 min innan servering.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben