Underbar vegetarisk lasagne
Ingredienser
2 ägg
3½ dl mjölk
salt
svartpeppar
riven muskotnöt
12 lasagneplattor
225 g fryst, tinad spenat
125 g keso
Riven ost (c:a 2 -2½ dl)
Instruktioner
- Ostsås
Gör en bechamel grundsås, tillsätt c:a 1-2 dl riven ost (spara ½ dl till sist)
- Värm ugnen till 175°. Vispa samman ägg och mjölk. Krydda med salt, peppar och muskotnöt. Börja med lite ostsås, täck med fyra lasagneplattor. Bred över hälften av den urkramade spenaten, all keson, 1/3 av ostsåsen och ungefär hälften av äggstanningen. Täck med ytterligare fyra lasagneplattor. Klicka över 1/3 av ostsåsen och resten av spenaten. Täck med de sista lasagneplattorna. Bred över resten av ostsåsen och äggstanningen, strö över riven ost. Täck formen med aluminiumfolie. Grädda i c:a 40 min. Ta bort folien och grädda i ytterligare 20 min. Låt lasagnen stå och vila c:a 10 min innan servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Lasagne
En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...
Vegetarisk lasagne
Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...
Spaghetti med köttfärssås
Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...