Serverar: 4 portioner
En god vegetarisk variant på lasagne.
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och strimla purjolöken eller skala och grovhacka löken. Fräs den i smör i en gryta. Skär tomaterna i bitar. Rör i tomater, tomatpuré, buljongtärning, grädde, salt, peppar och basilika. Låt såsen koka upp. Varva grönsakssås, lasagneplattor och keso i en smord och ugnssäker form. Avsluta med sås och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera med en sallad.
Lasagne
En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...
Vegetarisk lasagne
Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...
Spaghetti med köttfärssås
Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...
Helt underbar,kan ätas med en köttbit.
Helt underbar,kan ätas med en köttbit.
Sonen kom hem med det här receptet från hemkunskapen och det blev en klar favorit. Jag tog bara en purjolök och så använde vi örtsalt istället. Tog också och bytte ut chilisåsen mot 1/2 dl ketchup, men det gör jag nog inte nästa gång. Nästa gång tar jag nog i morötter och vitlök också. Tack för receptet