Grön lasagne

Serverar: 4 portioner

En god vegetarisk variant på lasagne.

Ingredienser

  • 3 purjolökar eller 3 gula lökar
  • Smör
  • 4 tomater eller 1 burk hela tomater, ca 400 g
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde 15%
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk basilika, färsk eller torkad
  • 9 lasagneplattor
  • 500 g keso naturell
  • 2 dl riven ost, gratäng
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och strimla purjolöken eller skala och grovhacka löken. Fräs den i smör i en gryta. Skär tomaterna i bitar. Rör i tomater, tomatpuré, buljongtärning, grädde, salt, peppar och basilika. Låt såsen koka upp. Varva grönsakssås, lasagneplattor och keso i en smord och ugnssäker form. Avsluta med sås och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (3)

    evanil3 8 november 2008

    Helt underbar,kan ätas med en köttbit.

    evanil3 8 november 2008

    Helt underbar,kan ätas med en köttbit.

    anmawa 7 mars 2009

    Sonen kom hem med det här receptet från hemkunskapen och det blev en klar favorit. Jag tog bara en purjolök och så använde vi örtsalt istället. Tog också och bytte ut chilisåsen mot 1/2 dl ketchup, men det gör jag nog inte nästa gång. Nästa gång tar jag nog i morötter och vitlök också. Tack för receptet

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben