Grön lasagne

Serverar: 4 portioner

Lasagne behöver inte bestå av köttfärs och ostsås. Den här är ett vegetariskt tillbehör som bara läggs ihop och inte gratineras alls. Jag har den ofta till fiskrätter men den är också bra till ljust kött som kyckling eller kalkon.

Ingredienser

  • 8 lasagneplattor
  • 250 g frusen spenat
  • 1 dl mascarpone, ricotta eller annan färskost
  • ½ tsk riven muskot
  • 2 krm salt
  • 2 tomater
  • 4 msk färdigköpt grön pesto
  • Instruktioner

    1. Koka lasagneplattorna enligt förpackningen och låt rinna av. Tina spenaten och hetta upp den i en kastrull. Blanda sedan ner osten, smaksätt med muskot och salt. Låt precis bara bli varmt.
    2. Skiva tomaterna. Lägg en lasagneplatta på en tallrik. Skeda på lite spenat och lägg skivad tomat ovanpå. Lägg nästa lasagneplatta överst och toppa med pesto.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben