Grön laxpanna med löjrom

Serverar: 4 portioner

Av laxfilé gör du snabbt denna goda laxmiddag.

Ingredienser

  • 4 bitar skinn- och benfria laxfiléer à 150 g
  • Pressad saft av 1/2 citron
  • Salt
  • Peppar
  • 1 gul lök
  • 2-3 morötter
  • 100 g rotselleri
  • 1 purjolök
  • 1 dl vatten
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 fiskbuljong
  • Garnering
  • 50 g löjrom
  • Citronskivor
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Lägg ut laxfiléerna på ett smörpapper och droppa över citronsaft. Krydda med salt och peppar.
    2. Skala och skiva löken. Skala och skär morötter och rotselleri i tunna stavar. Ansa och skär purjolöken i sneda bitar. Lägg alla grönsakerna i en rymlig stekpanna eller traktörpanna, gärna som du kan servera direkt ifrån.
    3. Tillsätt vatten, vin, grädde och smulad buljongtärning. Låt allt puttra på svag värme under lock ca 5 minuter.
    4. Lägg ner laxfiléerna i pannan och sjud i ytterligare ca 5 minuter eller tills laxen är klar.
    5. Garnera med en halv citronskiva på varje filé. Toppa med löjrom och dillvippa.
    6. Bjud kokt potatis eller ris till.
    7. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben