Grön örtsås

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk senap
  • /2 tsk salt
  • 1 1/2-1 I dl olja
  • 1 liten knippa dill
  • 1 knippa persilja
  • 1 knippa gräslök
  • 2 krm dragon
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl gräddfil
  • Instruktioner

    Se till att äggulor och olja håller samma temperatur. Är det mycket varmt bör du kyla ägg och olja en stund i kylskåpet, annars brukar rumstemperatur fungera bra. Lägg äggulorna i en matberedare. Kör en liten stund med citronsaft, senap och salt. Tillsätt oljan i en tunn stråle medan maskinen är i gång tills du fått en tjock majonnäs. Lägg i dill och persilja utan stjälkar samt gräslöken, dragonen och pressad vitlök. Kör maskinen tills majonnäsen blir alldeles grön. Skrapa ut den i en skål och blanda med gräddfilen. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen stå en timme i kylen innan den serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Quorn
    Quorn är livsmedelsingrediens som ursprungligen kommer från en liten s...

    Potatis del 4
    Här är fortsättningen på höst- och vinterpotatis.Höst och vinterpotati...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben