Grön rissallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Smarrigt!

Ingredienser

  • 3 dl arborioris
  • 7 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 bunt sparris
  • 2 dl tärnad gurka
  • 250 g gröna ärter
  • 4 strimlade salladslökar
  • Dressing
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • ½ dl buljong
  • Instruktioner

    1. Koka riset mjukt i saltat vatten i ca: 20 min. Häll av i ett durkslag och skölj riset i kallt vatten. Skär sparrisen i bitar, behåll knoppen hel, och blanchera den hastigt i saltat vatten.
    2. Blanda riset med grönsakerna. Blanda samman ingredienserna till dressingen och rör ner den i salladen.
    3. Mitt tips: Tycker du inte om ärter så går det lika bra med paprika eller majs.

    Liknande recept

    15 min
    4-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben