Grön silltårta

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Mycket god till förrätt eller på buffébordet.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 200 g kavring
  • Fyllning
  • 1 knippe dill
  • 1 bit purjo, ca 10 cm
  • 1 burk kesella lätt (250 g)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • 4 kokta potatisar, ca. 350 g
  • 2 burkar matjesill (á 200g)
  • Garnering
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 rödlök
  • Dillkvistar
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet i en kastrull .Mixa sönder kavringen i en matberedare. Tillsätt matfettet och arbeta snabbt ihop till en smulig deg.Tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    2. Ta undan några dillkvistar till garnering. Lägg resten av dillen, purjolök, kesella och crème fraiche i en matberedare. Mixa till en slät grön röra. Smaka av med salt och peppar.
    3. Skär potatisen i små tärningar. Låt sillen rinna av noga och skär den i små tärningar. Blanda ner potatis och sill i den gröna röran. Bred fyllningen på kavringsbotten och ställ kallt minst 2 timmar, gärna längre.
    4. Skala och skär äggen i skivor. Skala och finhacka löken. Lossa silltårtan från formens kant och garnera med ägg, lök och dill.

    Liknande recept

    3.8
    1 h
    10-12
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben