Silltårta

Serverar: 6 portioner

Perfekt förätt på påskbordet! Tyvärr glömde jag ta foto....

Ingredienser

  • 200g kavring
  • 75 g smält smör
  • 200 g matjesill
  • Lite spad från sillen
  • 1 rödlök
  • 1 bunt gräslök
  • 2 1/2 dl kesella
  • 2 dl creme fraiche
  • Svartpeppar
  • 4 blad gelatin
  • 3 hårdkokta ägg
  • Garnering
  • Rödlök
  • Gräslök
  • Hackat ägg
  • Instruktioner

    Mixa kavringen fint. Häll i smöret och mixa detta. Tryck ut i botten på en form med löstagbara kanter. Mixa matjesillen, blanda kesella, creme fraiche, finhackad rödlök och gräslök sill och lite svartpeppar. Smält gelatinet och blanda i det. Bred ut fyllningen på kavring botten och låt stå kallt 1 dygn. Garnera och servera!

    Liknande recept

    3.8
    1 h
    10-12
    1
    2 h 30 min
    8-10

    Kommentarer (1)

    Makejo 4 mars 2011

    Mycket gott! Gissade mig till att de 3 hårdkokta äggen också skulle vara med i fyllningen? Blir till att göra flera gånger...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben