Silltårta

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Denna sill tårta passat som lätt lunch då utan potatis, ska man ha den som middag bör man ha potatisen till. Låter kanske konstigt att ha kaffe till men det passar utmärkt till om man gillar kaffe. En ganska mättande rätt.

Ingredienser

  • 4 polarkakor ”halvmånar” (ej höne)
  • FYLLNING
  • 1½ burk Creme fraiche
  • 3st hård kokta ägg
  • 1msk majonnäs
  • 2tsk senap
  • 1-1½dm purjolök
  • 1burk matjessill bitar
  • gräslök efter behag
  • GARNERING
  • ½ Burk crème fraiche
  • gurka, tomater, kokta ägg, rom ”svart röd”, gräslök
  • Instruktioner

    1. Lägg först två polarkakor till en rund botten. Blanda sedan allt ”fyllningen” och bred över polarkakorna. Lägg på de sista polarkakorna. Bred ut crème fraiche och garnera som du själv vill, låt fantasin flöda. Godast om denna tårta får stå en timma eller två! Sedan bara att avnjuta tillsammans med färsk potatis eller bara som den är… Kalldryck eller kaffe är inte så dumt det heller.
    2. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    3.8
    1 h
    10-12
    1
    2 h 30 min
    8-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben