Grön tomatmarmelad

Mmmmmmm.....gott

Ingredienser

  • 1 kg gröna tomater
  • 500 g ljust råsocker
  • 1 tsk havssalt
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 2 kanelstänger
  • 1 vaniljstänger
  • Pektin
  • Instruktioner

    Tvätta och skär tomaterna i kvartar. Lägg dem i en kastrull med socker, salt, äppelcidervinäger, kanelstänger och vaniljstänger som är delade och uppsnittade i båda sidorna. Låt tomaterna koka i en halvtimma. Rör under tiden. Ta upp kanel- och vaniljstängerna och blanda marmeladen tills den blir till en homogen massa med bevarade kärnor. Tillsätt nu pektinet - följ anvisningen på paketen. Häll marmeladen på Atamonsköljda glasburkar och lägg i kanel- och vaniljstänger.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben