Tomatmarmelad
Serverar:
4 portioner
Gott på skorpor, scones mm.
Ingredienser
350 g Röda tomater
200 g Socker
20 g Citronjuice
1 st Vaniljstång
3 st Kardemummakapslar
8 g Pektin
10 g Socker
Instruktioner
Skålla och skala tomaterna. Kärna ur och hacka tomatköttet i små bitar.
Koka tomater, socker, citron, vanilj och kardemumma i 5 minuter. Mixa med en handmixer.
Blanda pektin och 10 g socker. Rör ned detta i tomatblandningen. Fyll burkar som är väl rengjorda.
Liknande recept
Tomatmarmelad med citrusfrukter
5
1
1
Tomatmarmelad
5
1
Tomatmarmelad med hetta
4
2
Förrätt med tomatmarmelad och parmaskinka m.m.
6-8
Tomatmarmelad med ingefära
Viltfärsbiffar med löksalladoch tomatmarmelad
4
Tomatmarmelad från Närpes
Kryddig tomatmarmelad
3-4
Grön tomatmarmelad
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!