Tomatmarmelad från Närpes

Denna marmelad gjorde mamma ofta då jag var barn. Nu har jag återupptagit tillverkningen :) Jättegod på rostat bröd med ost till.

Ingredienser

  • 1 kg tomater
  • 1 kg socker
  • 3-4 apelsiner
  • 1 citron
  • Skal av 2 apelsiner
  • Skal av 1 citron
  • Melatin (geléringsmedel) enligt påsens anvisningar
  • Instruktioner

    1. Doppa tomaterna i hett vatten så att skalet kan avlägsnas. Riv skal från apelsinerna och citronen. Skala apelsinerna och citronen. Tomaterna, apelsinerna och citronen passeras och blandas ihop. Tillsätt det rivna citrusskalet.
    2. Koka upp blandningen i en kastrull och rör ner geléringsmedlet. Koktid enligt påsens anvisningar. Ta kastrullen från värmen, skumma och häll i rena burkar. Tillslut genast och låt kylas ner hastigt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben