Tomatmarmelad med ingefära

Jag gillar hemkokta marmelader och delar gärna med mig.

Ingredienser

  • 1 ½ kg tomater
  • 2 citroner
  • 2-3 bitar färsk ingefära
  • 2 kg strösocker
  • 1 flaska Certo fruktpektin
  • Instruktioner

    1. Tvätta tomaterna och dela i mindre bitar. Tillsätt rivet skal och saft av 2 vältvättade citroner. Skala 2-3 bitar färsk ingefära och skär i små bitar.
    2. Blanda allt i en rymlig gryta och koka på svag värme med lock i 15 minuter. Rör ner 2 kg strösocker och stormkoka utan lock någon minut. Ju längre den kokar desto tjockare blir marmeladen.
    3. Tag av grytan och och rör ner 1 flaska Certo. Skumma väl och fyll på rena burkar. Förvaras kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben