Grönkålspaj

Serverar: 3-4 portioner

Ett recept jag fått av en jobbarkompis, gott vegetariskt.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g smör eller margarin
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • Äggstanning
  • 3 dl vispgrädde eller 2 dl grädde och 1 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 250 g frusen grönkål
  • 2-3 stora rödlökar
  • 50 g valnötter
  • Instruktioner

    Blanda ihop ingredienserna till pajdegen, tryck ut degen i en låg rund pajform och förgrädda pajskalet 10-15 min i 200 grader. Häll i grönkålen och den hackade rödlöken. Lägg riven ost över. Blanda till äggstanningen och ös det i pajformen. Grovhacka valnötterna och lägg överst. Gratinera i 40 minuter på 200 grader.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (1)

    AnnaLenaN 16 januari 2009

    Funderar på om vetemjölsmängden verkligen stämmer. Har ett liknande recept, men där ska det vara 125g smör och 3dl vetemjöl, så jag tycker att en halv deciliter låter lite.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben