Grönkålspaj

Serverar: 4 portioner

Detta är ett måste på mitt vegetariska julbord.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ¾ dl kesella
  • 250 g grönkål
  • 3 rödlökar
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl riven cheddarost
  • Instruktioner

    Hacka smör, blanda med mjöl och tillsätt kesella. Tryck ut i en pajform och nagga. Låt vila kallt 30 min. Förgrädda på 200 grader i 10 min. Grovhacka grönkål och låt koka i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt rinna av. Fräs rödlök och grönkål i olja, salta och peppra. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Fördela grönkålsblandningen och osten i pajskalet. Häll över äggstanningen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25-30 min.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben