Grönkålspaj

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Paj med grönkål, valnötter och brieost. Gott på julbordet.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk crème fraiche
  • Fyllning
  • 150 g färsk grönkål eller spenat
  • 2 rödlökar
  • 1 msk smör
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 3 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 150 g brieost
  • 25 g valnötter
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl, smör och crème fraiche och arbeta ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en pajform, 23 cm i diameter. Nagga och låt stå kallt i 30 min. Förgrädda pajskalet i 200 grader, 10 min.
    2. Hacka grönkålen grovt. Skala och skiva löken. Fräs löken mjuk i smör. Rör ner grönkålen och låt den fräsa med i 5 min. Lägg över i pajskalet.
    3. Vispa ihop grädde, ägg, salt och peppar och häll i formen. Dela osten i bitar och lägg ovanpå.
    4. Strö över nötterna och grädda i 200 grader, 35-40 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben