Grönkålspaj med pinjenötter

Serverar: 6 portioner

Denna paj passar fint på julbordet eller som vickning under juldagarna.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • ¾ dl kesella mager
  • ½ tsk salt
  • Fyllning
  • 2 purjolökar
  • 300 g fryst grönkål
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 2 dl lagrad ost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • ¾ dl rostade pinjenötter
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl, smör och salt, tillsätt kesella och arbeta till en deg. Klä en pajform ca 22-24 cm i diameter med degen. Nagga med en gaffel och låt stå i kylen minst 30 minuter.
    2. Strimla purjolöken och fräs den mjuk i smör, tillsätt grönkålen och låt puttra några minuter. Salta och peppra.
    3. Förgrädda pajskalet i ugn, 200 grader ca 10 minuter. Blanda ägg, grädde och mjölk till en stanning. Lägg grönkålen och osten i pajskalet och häll över stanningen.
    4. Grädda 35-40 minuter. Garnera med rostade pinjenötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben