Grönkålssoppa med chiliägg

Serverar: 4 portioner

Grönkål är nyttigt, billigt och gott. Snabblagad soppa, på 15 minuter står denna soppa på bordet. 416 kalorier per portion 36 g fett 12 g protein 8 g kolhydrater

Ingredienser

  • 1 ½ msk färskpressad limejuice
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 msk rapsolja
  • 500 g fryst hackad grönkål
  • 3 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 400 ml kokosmjölk
  • 4 ägg
  • 2 krm salt
  • 1 msk smör
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Pressa limejuicen. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. hetta upp olja i en stor kastrull eller gryta, tillsätt och tina grönkålen under omrörning 2 minuter. Tillsätt limejuice, vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt sjuda under lock 3 minuter. Tillsätt kokosmjölken och hetta upp på nytt.
    2. Vispa snabbt ihop ägg och salt i en bunke. Fräs chilin i smöret, tillsätt äggen och rör till äggröra i het panna under omrörning (röran ska precis stelna.) Servera genast soppan, mal över peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben