Grönkålssoppa med chiliägg
Grönkål är nyttigt, billigt och gott.
Snabblagad soppa, på 15 minuter står denna soppa på bordet.
416 kalorier per portion
36 g fett
12 g protein
8 g kolhydrater
Ingredienser
1 ½ msk färskpressad limejuice
1 röd chilifrukt
1 msk rapsolja
500 g fryst hackad grönkål
3 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
400 ml kokosmjölk
4 ägg
2 krm salt
1 msk smör
1 krm svartpeppar
Instruktioner
- Pressa limejuicen. Skölj, kärna ur och finhacka chilin.
hetta upp olja i en stor kastrull eller gryta, tillsätt och tina grönkålen under omrörning 2 minuter.
Tillsätt limejuice, vatten och buljongtärningar.
Koka upp och låt sjuda under lock 3 minuter. Tillsätt kokosmjölken och hetta upp på nytt.
- Vispa snabbt ihop ägg och salt i en bunke.
Fräs chilin i smöret, tillsätt äggen och rör till äggröra i het panna under omrörning (röran ska precis stelna.)
Servera genast soppan, mal över peppar.
Liknande recept
Kommentarer (0)