Grönpeppar- och konjakssås

Serverar: 4 portioner

Suväränt god sås till både ox- och fläskfilé. Den blir ganska stark, så halvera mängden grönpeppar om du vill ha en något mildare smak.

Ingredienser

  • 2 msk krossad grönpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk soja
  • 2 msk konjak
  • 1-2 msk maizenaredning
  • Instruktioner

    1. Fräs krossad grönpeppar i smör. TIllsätt mjölk, grädde, crème fraîche, fond och soja och låt koka i 10 minuter.
    2. Smaka av med konjak (och ev salt och peppar men det lär inte behövas). Red med maizena. Koka i 3 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben