Konjakssås

Serverar: 4 portioner

En fantastiskt god sås t.ex till oxfilé

Ingredienser

  • 1 finhackad gul lök
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk konjak
  • 2,5 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk idealmjöl
  • 1 dl valfri grädde
  • 2 tsk kinesisk soja
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Fräs lök och peppar. Blanda ner konjak, vatten och kalvfond och låt det koka i 5 min. Ska ihop 2 msk mjöl med 1 dl grädde och låt koka ytterligare 5 min. Smaka av med soja och salt
    2. OBS! Alkoholen dunstar och kvar blir bara den goda smaken

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mumsan 27 september 2008

    Kan bara instämma, verkligen en fantastisk god sås! Klar 5:a! Använde De Luze VS (nr 164) 269:- i såsen, god och prisvärd konjak

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben