Oxfilé med svamptäcke och konjakssås

Serverar: 4 portioner

Jättegod - Alla hjärtans middag! Något att bjuda sin käresta på.

Ingredienser

  • 4 skivor oxfilé à 150 g
  • Salt
  • Peppar
  • 1 schalottenlök
  • 75 g färska champinjoner
  • 1 tsk senap
  • 1 msk hackad persilja
  • Konjakssås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1-1 ½ msk kalvfond
  • 1-2 tsk soja
  • 2 msk konjak
  • ½ msk grönpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen: Koka samman crème fraiche med vatten och kalvfond några minuter. Smaka av med konjak, soja och grönpeppar. Ställ såsen åt sidan.
    2. Skala och hacka löken. Ansa och tärna svampen. Fräs lök och svamp i lite matfett tills vätskan har kokat in. Tillsätt lite mera matfett, senap och persilja. Låt det fräsa samman några minuter. Håll det varmt.
    3. Putsa köttet, ta bort hinnor och eventuellt fett. Stek filébitarna ca 2-3 minuter på varje sida. Salta och peppra dem.
    4. Värm såsen. Lägg upp köttet och toppa skivorna med svampröran. Häll såsen runtom.Bjud någon grönsak och fransk potatiskaka till. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben