Grönpepparsås till fisk

Tid: 45 minuter

God sås till lax. Det är lätt att få för mycket grönpeppar eller senap, så smaka av ofta.

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 1-2 msk ljus redning
  • 2-3 dl mjölk
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 msk hummerfond
  • 1-2 tsk grönpeppar
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1-2 tsk fransk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Gurkmeja
  • Gräslök
  • 2 tomater
  • Instruktioner

    Lägg grönpeppar i blöt i vatten i 30 minuter. Smält smör och späd med mjölk och grädde. Rör i fond och senap. Låt småkoka i 10 minuter. Smaksätt med salt, svartpeppar, grönpeppar och vinäger. Färgsätt med aning gurkmeja. Red av såsen till önskad konsistens. Tillsätt hackad tomat och gräslök innan servering.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben