Grönsaksfräs med fläskfilé, korv och pumpa

Serverar: 4 portioner

Mycket smak, härliga konsistenser och fina färger. En lite rejälare middag där smakrik korv av god kvalitet lirar tillsammans med mild pumpapuré och massor av grönsaker. 415 kalorier per portion 25 g fett 31 g protein 14 g kolhydrater

Ingredienser

  • 250 g potatis
  • 800 g pumpa tex. hokkaido, muskat eller butternut
  • 1 tsk + ½ tsk salt
  • 1 krm + 2 krm svartpeppar
  • 400 g fläskfilé
  • 250 g smakrik korv, tex. merguez eller chorizo
  • 1 liten paksoi eller 1 påse bladspenat, 80g
  • 1 broccoli, ca 250 g
  • 1 purjolök
  • 1 msk smör
  • 2½ msk rapsolja
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 4 msk kapris
  • Instruktioner

    1. Skala potatis och pumpa och skär i små bitar. Koka i saltat vatten ca 20 minuter. Häll av och mosa med en potatisstomp. Smaksätt med salt och peppar, tillsätt ev 1 msk smör för rundare smak.
    2. Putsa och skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor, salta och peppra. Skär korven i mindre bitar. Skär den vita delen av paksoien i 1 cm breda bitar, skär den gröna delen i större bitar. Skär broccolin i små buketter. Skala stammen och hacka den. Strimla purjolöken.
    3. Hetta upp en stekpanna, bryn köttet ordentligt runt om i 1 msk smör och 1 msk rapsolja i 5 minuter. Lägg i korven och stek tillsammans med köttet 2 minuter. Ta upp köttet ur pannan.
    4. Mortla fänkålsfröna i en mortel och lägg i grytan. Tillsätt den vita paksoien, broccoli, purjolök och kapris. Tillsätt 2 dl vatten och låt små puttra 4 minuter. Tillsätt den gröna delen på paksoien och köttet, vänd runt.
    5. Bred ut pumpapurén i bottnen på fyra skålar och lägg kött och grönsaker ovanpå.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben