Grönsaksgryta med gös

Serverar: 4 portioner

En vacker gryta med delikat gösfilé, grönskimrande broccoli, solmogna tomater och potatis. Gös är en rovfisk med fast kött och lite ben.

Ingredienser

  • 500 g skinnfri gösfilé
  • 600 g små, fasta potatisar
  • 12 dl grönsaksbuljong
  • 400 g broccoli
  • Salt
  • 3 lökar
  • 400 g tomater
  • 1 msk olivolja
  • Peppar
  • 1 msk hackad timjan
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skölj fisken och torka av den med papper, skär den i stora bitar, täck över och ställ åt sidan. Skala potatisen, skär i halvor eller i fjärdedelar. Häll buljong och potatis i en kastrull, koka under lock i 15 minuter.
    2. Skölj broccolin, skär i buketter, skala stjälkarna och skär i små tärningar. Blanchera i lättsaltat vatten i 4 minuter, spola i kallt vatten och låt rinna av. Skala löken, halvera och skär i skivor. Skölj tomaterna, ta bort stjälkfästena och skär i tjocka skivor.
    3. Hetta upp olja i en kastrull, fräs löken genomskinlig. Häll av potatisen i ett durkslag, spara vätskan.
    4. Häll tillbaka potatisen i grytan, lägg löken ovanpå. Varva med broccoli och tomater. Krydda fisken med salt, peppar och timjan och lägg dem i grytan. Smaka av den sparade buljongen med salt och peppar och häll den över fiskfiléerna. Låt grönsaksgrytan sjuda under lock på svag värme i 25-30 minuter, utan att röra om.
    5. Fördela grytan i små skålar eller djupa tallrikar och strö över persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben