Grönsaksrätt med linser

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ur boken Mat för barn & deras föräldrar.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 175 g blomkål
  • 1 liten squash
  • 1 röd paprika
  • 2 msk margarin
  • ½ msk garam masala
  • ½ tsk salt
  • 1 dl röda linser
  • 2 ½ dl vatten
  • 2 dl frysta ärter eller majskorn
  • Instruktioner

    Skala och hacka löken. Bryt blomkålen i små buketter. Skär squashen i skivor. Skölj och skär paprikan i tärningar. Fräs grönsakerna i fettet i en gryta, låt garam masala fräsa med en stund på slutet. Tillsätt salt, linser och vatten och koka ca 10 minuter. Lägg i ärter eller majs efter halva koktiden. Koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av. Servera med kokt ris och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben