Grönsaksrisotto med tre sorters ris

Serverar: 4 portioner

Denna risotto med tre sorters ris, champinjoner och paprika är fylld med smak och blir en nyttig middag.

Ingredienser

  • ½ dl råris
  • ½ dl vildris
  • 1½ l grönsaksbuljong
  • 2 sk margarin
  • 1 tunt strimlad röd paprika
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2½ dl fint skivade champinjoner
  • 2½ dl risottoris, t ex arborio
  • 3 msk finhackad persilja
  • 2½ dl fint riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Koka upp en kastrull med vatten och lägg i råriset, låt koka 20 minuter. Tillsätt vildriset och låt koka ytterligare 20 minuter. Låt rinna av väl och ställ åt sidan.
    2. Koka upp buljongen i en kastrull. Smält margarinet i en kastrull på hög värme. Tillsätt paprika, vitlök och champinjoner och fräs 8-10 minuter tills grönsakerna är gyllene och mjuka. Tillsätt risottoriset och fräs under omrörning cirka 1 minut tills riset blivit glansigt och genomskinligt.
    3. Sänk till medelvärme och tillsätt 1 dl buljong. Sjud under omrörning tills vätskan har absorberats. Fortsätt på samma sätt tills all buljong är använd och se till att all vätska har absorberats innan ny tillsätts.
    4. Blanda ner vildriset och råriset och värm upp. Ta av från värmen och rör ner persiljan och hälften av parmesanosten. Strö över resten av parmesanen precis före servering.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben