Grönsakstoppad kräftsoppa

Serverar: 4 portioner

En underbart god och smakrik soppa.

Ingredienser

  • 1 kg kokta kräftor
  • 2 msk rapsolja
  • 50 g morötter
  • 50 g blekselleri
  • 50 g purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tomater
  • 1 krm timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • 4 salladslökar
  • 1 morot
  • ½ ask sockerärter, 125 g
  • Kräftstjärtar
  • Instruktioner

    1. Skala kräftorna och spara stjärtarna. Bryt loss gälarna från huvudskölden. Kasta gälarna och spara huvudskölden. Hetta upp oljan i en kastrull, lägg hastigt i skalen och lägg på locket. Obs! Oljan är varm så se upp. Låt puttra ca 5 minuter.
    2. Skär morötterna, bleksellerin och purjolöken i strimlor. Lägg tillsammans med övriga ingredienser utom grädden i grytan och koka sakta i ca 20 minuter. Sila av skal och övriga ingredienser genom en finmaskig sil. Häll tillbaka vätskan i kastrullen och tillsätt grädden, låt koka i ca 10 minuter. Koka till en simmig konsistens och smaka av med ev mer grädde, salt och peppar.
    3. Skär salladslöken, moroten och sockerärtorna tunt. Förväll moroten och sockerärterna i lättsaltat vatten ca 2 minuter, lägg i kallt vatten med löken.
    4. Häll upp soppan i varma tallrikar, garnera med de förvällda grönsakerna och kräftstjärtar.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4-6
    7
    5
    15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben