Grönt mos med ost

Serverar: 4 portioner

Någonting för julbordet kanske...eller annars också gott med smaksatt potatismos.

Ingredienser

  • 1 kg potatis av mjölig sort
  • 1 gul lök
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 100 g fryst hackad grönkål
  • 2 dl riven Kvibille Svecia extra vällagrad 24 mån
  • 1–2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Skala och grovhacka löken.
    2. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten ca 15 min. Lägg i löken när det återstår några min.
    3. Häll av kokvattnet och mosa potatisen.
    4. Värm grädden i en kastrull, lägg i grönkålen och låt den tina i grädden.
    5. Häll det över potatisen och blanda ner ost, salt och peppar. Rör moset fluffigt.
    6. Servera till köttbullar, korv , spjäll...

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatismos
    Inga fiskpinnar utan potatismos till! Det håller säkert många svenskar...

    Potatis - möjligheternas rotfrukt
    Potatis har fått oförtjänt dåligt rykte de senaste åren. Hederlig pota...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben