Grov limpa

Serverar: 1 portioner

Tid: 55 minuter

Har sökt men inte hittat någon likadan limpa med så få ingredienser, så jag lägger ut denna.

Ingredienser

  • 2½ dl grovt rågmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 3/4 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 dl mörk brödsirap
  • 3 dl filmjölk
  • Garnering
  • Sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt sirap och filmjölk. Arbeta samman till en lös deg.Smörj en 1½-litersform, täck med sesamfrön och häll i degen.
    2. Skaka ner smeten något och släta till ytan. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 45 minuter.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1

    Kommentarer (2)

    strimma21 25 juli 2010

    Jättegod och väldigt snabbakad limpa som gör sig mycket väl på frukostbordet.

    mat-ilda 7 februari 2011

    Kanon snabb och jättegod .Denna blir en favorit hos mig .Tack för receptet .

    Relaterade Artiklar

    Sanningen
    Jag har tidigare skrivit om det svenska brödet – visst har du väl refl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben