Grova limpor

Serverar: 2 portioner

Tid: 2 timmar

Grovt bröd som bör ätas riktigt fäskt och därför med fördel kan frysas i skivor.

Ingredienser

  • 5 dl grahamsmjöl
  • 2 dl havre eller rågkross
  • 1 1/2 dl vetekli
  • 1 1/2 dl grovt rågmjöl
  • 2 dl vetegroddar
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 - 3 dl sirap
  • 5 tsk bikarbonat
  • 1 rågad tsk salt
  • 1 l lättfil
  • Instruktioner

    Blanda alla torra ingredienser. Töm filen i en bunke och rör ner mjölblandningen. Fördela smeten i två smorda 1 1/5 liters formar. Grädda i 175 grader i 2 timmar. Täck med folie efter 45 min.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sanningen
    Jag har tidigare skrivit om det svenska brödet – visst har du väl refl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben