Grova limpor

Serverar: 2 portioner

Gott!

Ingredienser

  • 75 gr jäst (1 ½ paket)
  • 6 dl filmjölk
  • 3 tsk salt
  • 2 msk smör
  • 1 liter rågsikt
  • 1 dl rågkross
  • Ca: 8 dl mjöl
  • Instruktioner

    1. Värm filmjölken till ca 25 grader. Smula jästen och häll på filmjölken. Tillsätt salt, smör, rågsikt, rågkross och ca 6 dl av mjölet. Jäs det i en timme.
    2. Tillätt mer mjöl om det behövs. Gör 2 st limpor. Jäs på smord plåt 30-40 min. Grädda på nedersta falsen ca 45 minuter i 175 grader.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sanningen
    Jag har tidigare skrivit om det svenska brödet – visst har du väl refl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben