Grovt Filmjölksbröd

Serverar: 2 portioner

Detta bröd är saftigt och väldigt hälsosamt, man kan även med stor fördel tillsätta russin, hasselnötter, hela sötmandlar eller torkade aprikoser i smeten. Receptet är på två limpor. Bakas helst i avlång sockerkaksform, då smeten är flytande.

Ingredienser

  • 4½ dl vetemjöl
  • 4½ dl grovt rågmjöl
  • 3 dl rågkross
  • 2½ dl vetekross
  • 1 dl kruskakli
  • 4 tsk bikarbonat
  • 2½ tsk salt
  • 1 msk brödkrydda. (valfritt)
  • 2½ dl brödsirap
  • 1 liter filmjölk
  • Instruktioner

    Blanda alla torra ingredienser, tillsätt sirap och filmjölken till en jämn smet. Smörj och fördela i två avlånga sockerkaksformar och grädda i 150 grader i ca 1½ timme.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Wombat04 9 januari 2009

    Det här brödet har blivit ett måste i min och familjens mathållning. I och med att receptet ger 2 bröd blir det alltid ett att stoppa i frysen så man har till nästa gång. Lätt att röra ihop och ger nästan en svag chokladdoft när man bakar det. Underbart gott med stark ost eller färskost och grönsaker. Ett toppenbröd!

    kenneth_colliander 10 oktober 2009

    Ett mycket gott och lättbakat bröd, kunde naturligtvis inte hålla mig helt till receptet (det kan jag aldrig) så jag kompletterade med drygt 1 dl hackade valnötter. Nästa gång ska jag testa med torkade aprikoser.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben