Grovt lingonbröd

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Hittade ett liknande recept i en tidning och testade mig fram till följande recept. Grovt och gott.

Ingredienser

  • 8 dl rågsikt
  • 3 dl rågmjöl
  • 1 dl linfrö
  • 1 tsk salt
  • 1 msk bikarbonat
  • 1 dl lingonsylt
  • 2 msk sirap
  • 5 dl filmjölk eller yoghurt
  • Solroskärnor eller rågkross att garnera med
  • Instruktioner

    Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ner sylt, sirap och filmjölk (eller yoghurt). Lägg degen i en brödform klädd med bakplåtspapper. Strö solroskärnor eller rågkross över. Gräddas i nedre delen ca 1 timme.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    su.deptofeng@yahoo.com 4 maj 2013

    Vad är temperaturen i ugnen??? tack

    Nillanpst 5 maj 2013

    175 grader!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben