Gryta med fläskkött, äpple och lök

Serverar: 4 portioner

Den här grytan är vansinnigt god och lätt att laga.

Ingredienser

  • 600 g grytbitar av gris
  • 2 msk rapsolja
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 zucchini, tärnad
  • 6 färska champinjoner, i kvartar
  • 1 liter köttbuljong
  • 1 äpple, fint tärnat
  • Marinad
  • 3 dl äppelcider
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • Skalet av 1 citron
  • 2 tsk ingefära
  • 2 tsk torkad basilika
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Lägg i köttet. Låt marinera i kyl 3-4 timmar. Rör om då och då.
    2. Låt köttet och rinna av. Spara marinaden. Hetta upp olja i en gryta, fräs köttbitarna i omgångar och lägg över i en gryta. Fräs lök, champinjoner och zucchini och lägg i grytan.
    3. Häll på marinaden och buljongen. Koka upp och låt sjuda under lock i ca 45 minuter eller tills köttet är mört. Vänd ner äppeltärningarna före servering.
    4. Servera grytan med sallad och bröd eller ris om du vill göra det mera matigt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben