Gryta med sting

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

hittade inget att göra av min fläskstek så jag gjorde en egen gryta, och den blev överaskande god med sting utan att bli för het.

Ingredienser

  • 400 g fläskstek
  • Smör, att steka i
  • 2 dl gröna bönor el annan fryst grönsak
  • 1 dl majs
  • 4 små steklökar
  • 1 röd paprika
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl vatten
  • 1½ msk viltfond med kantarellsmak
  • 2 dl créme fraiche
  • Salt, efter smak
  • Vitpeppar, efter smak
  • Lökpulver, efter smak
  • Stark paprikapulver, efter smak
  • Cayennepulver, efter smak
  • Lite mjöl
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet. Stek det i smör tillsammans med skivad vitlök, salta och lägg över i en gryta.
    2. Skölj ut stekpannan och häll vattnet från stekpannan i grytan, (ta lite vatten i taget ej säker på mängden). Lägg i gröna bönor och maj, håll grytan småputtrande medan du steker smålökarna hela samt stora bitar av paprika. Lägg över dem i grytan, pudra över mjöl och tillsätt créme fraiche (även här tag en sked i taget tills det blir lagom). Krydda efter smak. Rör om och låt puttra medan ris eller makaroner kokar.
    3. Tips! Jag hade rester av makaroner som jag värmde i en skvätt färdig pastaostsås och smulade i valnötter vid serveringen. blev jättegott.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lilla salladsskolan!
    Det finns numer en uppsjö av goda skott och sallader i kyldiskarna, äv...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben