hittade inget att göra av min fläskstek så jag gjorde en egen gryta, och den blev överaskande god med sting utan att bli för het.
Ingredienser
400 g fläskstek
Smör, att steka i
2 dl gröna bönor el annan fryst grönsak
1 dl majs
4 små steklökar
1 röd paprika
1 klyfta vitlök
2 dl vatten
1½ msk viltfond med kantarellsmak
2 dl créme fraiche
Salt, efter smak
Vitpeppar, efter smak
Lökpulver, efter smak
Stark paprikapulver, efter smak
Cayennepulver, efter smak
Lite mjöl
Instruktioner
- Strimla köttet.
Stek det i smör tillsammans med skivad vitlök, salta och lägg över i en gryta.
- Skölj ut stekpannan och häll vattnet från stekpannan i grytan, (ta lite vatten i taget ej säker på mängden).
Lägg i gröna bönor och maj, håll grytan småputtrande medan du steker smålökarna hela samt stora bitar av paprika. Lägg över dem i grytan, pudra över mjöl och tillsätt créme fraiche (även här tag en sked i taget tills det blir lagom).
Krydda efter smak.
Rör om och låt puttra medan ris eller makaroner kokar.
- Tips!
Jag hade rester av makaroner som jag värmde i en skvätt färdig pastaostsås och smulade i valnötter vid serveringen. blev jättegott.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Lilla salladsskolan!
Det finns numer en uppsjö av goda skott och sallader i kyldiskarna, äv...