Gryta med timjan och svamp

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

En god kasslergryta

Ingredienser

  • 400 g kassler
  • 250 g champinjoner
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl buljong
  • 2 dl grädde
  • 1 msk dijon senap
  • 1 msk soja
  • ½ tsk timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Strimla kasslern. Rensa svampen och skär den sedan i bitar. Stek lök och svamp i smör. Strö över mjöl och blanda.
    2. Tillsätt buljong, grädde och senap. Småkoka såsen i ca 5 minuter under omrörning. Tillsätt kassler, soja och timjan. Smaka av med salt och peppar.
    3. Garnera med kryddgrönt. Servera med .potatis och kokta morötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Blåmusslor
    Här presenteras skaldjur varje dag denna vecka, med tillhörande rec...

    Den goda franska maten
    Idag serverar vi två typiska franska rätter, Ratatouille och Moules à...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben