Gudfaderns pasta

Serverar: 4 portioner

Husmorsornas kök.... Har du ingen Grand Marnier hemma kan du ta en annan likör, bara den är fruktig och gärna aningens bitter. Baileys eller ägglikör är dock inga höjdare här. Receptet kommer från boken Husmorsorna.

Ingredienser

  • Valfri pasta
  • 400 g lövbiff
  • Smör att fräsa i
  • 1 ½ gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 300 g champinjoner
  • 5 msk tomatpuré
  • 5 dl grädde
  • 1 ½ msk Grand Marnier
  • Salt
  • Nymalen peppar
  • Ca ½ dl persilja
  • Ca 1 ½ dl riven parmesan
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
    2. Strimla lövbiffen. Fräs köttet i smör i omgångar så att det får finfin yta. Låt det vila på en egen tallrik.
    3. Hacka löken och pressa vitlöken. Fräs löken, vitlöken och svamparna. Lägg i tomatpurèn, rör ihop lite och sedan häller du i grädden.
    4. Krydda nu med likör och salt och peppar! Smaka av med passion och krydda kanske lite till. Låt det nu småputtra i 5 minuter innan du häller i köttet och låter det puttra vidare ett litet tag till.
    5. När såsen och pastan är färdig rör du ihop dem båda i en stor härlig skål, strör persilja och parmesan över och hugger in!
    6. Tips! Om du vill använda matlagningsgrädde istället är det bara att svepa över lite maizena på slutet så blir det kletigt och gott.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben