Gulröd paprikasoppa
Serverar:
4 portioner
Krämig och het soppa.
Ingredienser
2 gula paprikor
2 röda paprikor
1 purjolök
Matfett till stekning
4 dl grädde
3 msk grönsaksfond
1 tsk gurkmeja
1 liter filmjölk 3%
Tabascosås
Salt
Instruktioner
Ansa och skär paprika och purjolök i bitar. Stek det med lite matfett i en gryta på låg värm i cirka 25 minuter, tills det mjuknat.
Häll på grädde, fond och gurkmeja. Låt koka upp. Ta av från plattan. Vispa ner filmjölk. Blanda väl.
Smaka av med några stänk tabasco och salt.
Liknande recept
Paprikasoppa med pasta
4
Röd paprikasoppa
2
4
Paprikasoppa med korv och majs
4-5
Paprikasoppa med kycklingspett
4
Rostad paprikasoppa med olivtopping
Fisk- och paprikasoppa
4
4
1
Tomat- och paprikasoppa med mozzarela och basilika
4
Ljungs underbara paprikasoppa
1 h
8
Squash- och paprikasoppa
30 min
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!