Gulröd paprikasoppa

Serverar: 4 portioner

Krämig och het soppa.

Ingredienser

  • 2 gula paprikor
  • 2 röda paprikor
  • 1 purjolök
  • Matfett till stekning
  • 4 dl grädde
  • 3 msk grönsaksfond
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 liter filmjölk 3%
  • Tabascosås
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Ansa och skär paprika och purjolök i bitar. Stek det med lite matfett i en gryta på låg värm i cirka 25 minuter, tills det mjuknat.
    2. Häll på grädde, fond och gurkmeja. Låt koka upp. Ta av från plattan. Vispa ner filmjölk. Blanda väl.
    3. Smaka av med några stänk tabasco och salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben