Gulyásleves (Gulas soppa)

Serverar: 4 portioner

Ungersk nationalrätt nr 1. Ska bli mer som en gryta fast den kallas soppa.

Ingredienser

  • 1 1/2 kg kalv eller oxkött
  • 2 medelstora lökar
  • 1 msk solrosolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 dl vatten
  • 3 tomater
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 3 krm kummin
  • 2 krm svart peppar
  • 5-6 potatisar
  • 1 l. köttbuljong
  • Instruktioner

    Tärna köttet i grytbitar. Hacka och fräs löken i oljan. Tillsätt en nypa salt och paprikapulver. Rör om. Häll direkt på vattnet och låt puttra under lock. Under tiden skalar du tomaterna och hackar den gröna och röda paprikan. Krydda med hela kummin, peppar, paprikapulver och salt. Skala och skär potatisen i klyftor eller små tärningar som blandas med köttbuljongen i grytan. Koka cirka 20 min.

    Liknande recept

    4.6
    30-35
    66

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben