Gurksallad

Serverar: 4-6 portioner

Ryska köket. Gurksalladen tillhör plocket på sakuskan (smörgåsbordet).

Ingredienser

  • 2 slanggurkor
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • 2½ dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala gurkorna och skiva dem tunt. Strö över salt och nymalen peppar och häll över vinägern.
    2. Vispa grädden tills de tjocknar. Den ska fortfarande vara en aning trögflytande.
    3. Häll grädden över gurkorna, blanda försiktigt. Kyl salladen ett par timmar före serveringen.

    Liknande recept

    5
    30 min
    5-7

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Somriga sallader
    Sallader är så tacksamma för de kan varieras i det oändliga. Bara fant...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben