Stark gurksallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 5 minuter

Enkel och god till kött

Ingredienser

  • 1 hel färsk gurka
  • 2 msk vatten
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 hel röd chili
  • 1 hel rund vitlök eller 3 stora vitlöksklyftor
  • 8 blad färsk basilika
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk knorr Thit Than (buljongkrydda) finns i asiatisk butik
  • Instruktioner

    1. Skala vitlöken, ta bara bort änden på chilin. Mixa alla ingredienser, vill man ha mer salt så krydda efter smak.
    2. Skölj gurkan och dela den längst med långsidan, skrapa ut innanmätet, dela den i mindre bitar, blanda med dressingen , låt stå ca 5-10 minuter före servering.
    3. Dressingen håller länge i kylskåpet så vill man göra större sats så är det bara att dubbla receptet.

    Liknande recept

    5
    30 min
    5-7
    4.5
    1 h 30 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben